Recension av webbhotellspaket hos Loopia – priser och upptid

AD

Den svenska webbhotellsleverantören Loopia har varit ett av Sveriges mest ledande webbhotell sedan starten under 1999 och har sedan 2005 varit en del av norska Mamut Group med över drygt 400 000 kunder. Loopia erbjuder främst webbtjänster på delade servrar, exempelvis deras reguljära privat- och företagspaket, men erbjuder även domänregistrering, domänparkering och tjänstepaket för återförsäljare.

Upptid och tillförlitlighet på Loopia webbhotell

Loopias servrar förvaras i specialdesignade lokaler som håller en perfekt sval temperatur och är utrustade med UPS:er (reservaggregat för elförsörjning) v vilket garanterar 99.9% upptid för deras kunders webbplatser. Deras lokaler står under bevakning dygnet runt och har modernast tänkbara utrustning för elektronisk övervakning. Företaget håller sina säkerhetsrutiner och brandväggar konstant uppdaterade med de senaste innovationerna och programvaran. De publicerar även nyheter om programuppdateringar för sina kunder via sitt nyhetsbrev och på sin blogg. Skyddet för kundernas webbplatser stärks ytterligare genom att alla tjänstepaket inkluderar ett delat SS-certifikat med 128 bitars kryptering.

Support hos Loopia

Loopias kundtjänst är tillgänglig 07.00-22.00 på vardagar och 11.00–15.00 under veckosluten. Om du behöver få tag på faktureringen, domänregistreringen eller återförsäljningen är kontorstiderna 08.00 -17.00 vardagar. Du kan kontakta Loopia via telefon på 021- 12 82 22. Du kan även kontakta dem via fax och e-post på support@loopia.se. Du kan även snabbt få svar på dina frågor på Loopias sida med FAQ/Vanliga frågor, eller genom att fylla i deras frågeformulär på webbplatsen.

Priser på Loopia webbhotellspaket

Loopias privatpaket fungerar perfekt för småföretaget och kostar endast 83 kr/mån. Paketet ger dig 5 GB lagringsutrymme, obegränsat antal e-postadresser och domäner, gratis teknisk support, stöd för Unix- och Windows-webbplatser, liksom tillgång till deras kundtjänst och blogg. Loopias företagspaket kostar 141 kr/mån. och ger dig hela 10 GB och 100 GB trafik per månad liksom tillgång till avancerad statistik. Loopia accepterar de vanligaste betalkorten, inklusive American Express, VISA och MasterCard.

Användarvänlighet hos Loopias kontrollpanel och hemsida

Samtliga av Loopias olika paket tillhandahåller enkel installation av din blogg eller webbplats med Joomla, men du kan skapa din webbplats med vilket program du så önskar. Du kan även registrera din domän via Loopia genom att registrera ett gratis konto hos LoopiaDNS. Om du vill registrera en domän men inte är redo att använda den ännu kan du parkera den på ditt konto tills det är dags att ta den i bruk. Loopias kunder har möjlighet att enkelt installera OpenCart, en online-butik, som levereras komplett med olika e-handelsverktyg och designteman, utan extra kostnad. Loopias kunskapsbas innehåller även nyttiga tips och resurser som hjälper dig att publicera konton på din webbplats.

AD