Uppladdningsmetoder

AD

Se till att ta reda på vilka uppladdningsmetoder som stödjs av de olika webbhotellen som du väljer mellan. Uppladdning genom en filhanterare som är integrerad i webbläsaren är oftast mycket långsammare än uppladdning med FTP. Om du kommer att arbeta med många och/eller stora filer ska du se till att uppladdning med FTP är möjligt. Om du är en ovan utvecklare kan det vara trevligt att ha möjlighet att använda en integrerad filuppladdare eftersom det oftast är lite enklare än att använda en FTP-klient.

Många webbhotell har stöd för både FTP och någon form av integrerad filhanterare med uppladdningsmöjligheter.

Uppladdning genom webbläsare kan också vara praktiskt då många arbetsplatser inte tillåter FTP. Ibland kan man behöva gör en snabbfix när man sitter på jobbet.

Om du mestadels kommer att arbeta med och uppdatera din hemsida genom att skriva i en blogg eller sköta ett forum så är behövet av FTP eller andra uppladdningsmetoder inte så avgörande. Hemsidan uppdateras då genom att du loggar in på din blogg eller forum och skapar nya inlägg eller trådar. Uppladdning av t.ex. bilder är också ofta integrerat i bloggplattformen.

AD

Din guide till billiga och bra webbhotell i Sverige